Κέντρο ψυχοθεραπείας Συμβουλευτικής

Το όνομα ΚΟΧΛΙΑΣ του Κέντρου Ψυχικής Υγείας, "Ψυχοθεραπεία- Συμβουλευτική" είναι εμπνευσμένο από το αρχαιότερο σύμβολο ζωτικής δύναμης, την Σπείρα.

Όπου η Σπειροειδή κίνηση συμβολίζει τον τρόπο που δημιουργείται η ζωή είναι ένα σύμβολο Ζωτικής Δύναμης στην ενεργό κατάσταση της, «Κίνηση- Συνάντηση- Αλλαγή», την συναντούμε παντού στην φύση συμβολίζοντας τις περιοχές και τους διάφορους τρόπους της ύπαρξης, αναδικνύοντας τις περιπλανήσεις της ψυχής, τις εκδηλώσεις και την επιστροφή στον πυρήνα. Τα ζητήματα ζωής και ανάπτυξης, ως συνέχεια της αλλαγής στην ζωή, την αναζήτηση της ιστορίας του ανθρώπου.

Η Σπείρα συνδυάζει το σχήμα ενός κύκλου, η Δυναμική κίνησή συμβολίζει και τον Χρόνο. Ως μέρος μιας ομαλής ατελείωτης γραμμής, συμβολίζει επίσης την ανάπτυξη, την συνέχεια, τον ρυθμό της αναπνοής και της ίδιας της ζωής.

Η Σπειροειδή κίνηση λειτουργεί για την αναγνώριση, πως οι προηγούμενες (οικογενειακές) εμπειρίες μπορούν να καθηλώσουν το άτομο σε μη βοηθητικά πρότυπα που εμποδίζουν στην εκπλήρωση των επιθυμιών, στερώντας το δικαίωμα να φτάσει στο πλήρες δυναμικό και να ζήσει μια ουσιαστική και ικανοποιητική ζωή.

Ο Carl Jung αναφέρει ότι:

Η σπείρα εντάσσεται στα αρχέτυπα σύμβολα όπου εντοπίζονται αποκρυσταλλωμένα στο συλλογικό υποσυνείδητο, αποτελούν κωδικοποιημένη ανθρώπινη εμπειρία που συνοδεύει την κάθε ανθρώπινη ύπαρξη.

Κέντρο

Ψυχοθεραπείας Συμβουλευτικής

Κέντρο Ψυχοθεραπείας για Παιδιά, Ενήλικες και Οικογένειες ​

Στο κέντρο Κοχλίας λειτουργούμε με καινοτόμες διαγνωστικές προσεγγίσεις.

Ο τρόπος που προσεγγίζουμε τα θέματα του κάθε ατόμου είναι το καινοτόμο θεραπευτικό εργαλείο διερεύνησης μέσω της Σπειροειδής κίνησης, με συνδυασμό της Σχεσιακής και Συνθετικής προσέγγισης όπου βοηθά στη διερεύνηση της ακριβής διαδικασίας για την θεραπευτική αντιμετώπιση που ανταποκρίνεται στην ιστορία του κάθε ατόμου ξεχωριστά.

Πρόκειται για ένα καινοτόμο ψυχοθεραπευτικό εργαλείο το οποίο συνδυάζει τη μοναδικότητα του κάθε ατόμου ως προς τον τρόπο ζωής των επιθυμιών, των σχέσεων, των φόβων, τις εμπειρίες, και την αλληλεπίδραση του με το περιβάλλον.

Οι συνδυαστικές θεραπευτικές προσεγγίσεις προσφέρουν νέους τρόπους θεραπείας, νέες δυνατότητες και εμπειρίες διαμορφώνοντας καινούργιες αναπαραστάσεις και αξίες της ζωής.

Οι συνεδρίες πραγματοποιούνται με φυσική παρουσία, και σε περίοδο Covid, Skype, Zoom, Viber.

Η διάρκεια της κάθε συνεδρίας είναι 50 λεπτά η Ατομική και 120 λεπτά η Ομαδική.​

Σας καλωσορίζουμε για να εξερευνήσετε τον ιστότοπό μας και να γνωρίσετε τις υπηρεσίες μας.

Πληροφορίες και τον τρόπο προγραμματισμού για ραντεβού 2107703823 - 6909434978

Δείτε τις χρεώσεις

Πρόκειται για ένα καινοτόμο ψυχοθεραπευτικό εργαλείο το οποίο συνδυάζει τη μοναδικότητα του κάθε ατόμου ως προς τον τρόπο ζωής των επιθυμιών, των σχέσεων, των φόβων, τις εμπειρίες, και την αλληλεπίδραση του με το περιβάλλον.

Σα βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη,
να εύχεσαι νάναι μακρύς ο δρόμος,
γεμάτος περιπέτειες, γεμάτος γνώσεις.
Τους Λαιστρυγόνας και τους Κύκλωπας,
τον θυμωμένο Ποσειδώνα μη φοβάσαι,
τέτοια στον δρόμο σου ποτέ σου δεν θα βρεις,
αν μέν’ η σκέψις σου υψηλή, αν εκλεκτή
συγκίνησις το πνεύμα και το σώμα σου αγγίζει.

ΙΘΑΚΗ Κ.Π. Καβάφης. ​