Σχεσιακή Ψυχοθεραπεία

Η Σχεσιακή Ψυχοθεραπεία βασίζεται στην έννοια των σχέσεων με άλλους που αποτελούν ουσιαστική πτυχή της συναισθηματικής ευεξίας. Η σχεσιακή ψυχοθεραπεία, βοηθά τα άτομα να αναγνωρίσουν τους ρόλους που διαδραματίζουν στο εδώ και τώρα, και τις διαπροσωπικές αλληλεπίδρασης που χρησιμοποιούνται στην σχέση με τους άλλους.

Η Σχεσιακή θεραπεία μπορεί να είναι μια αποτελεσματική θεραπεία για ένα ολόκληρο φάσμα ψυχολογικών και συναισθηματικών προβλημάτων.

Η κατανόηση του τρόπου που τα οικογενειακά μοτίβα λειτουργούν από το εκεί και τότε στο εδώ και τώρα είναι οι λεπτές γραμμές ψυχικής μετακίνησης ως σημαντικό θεμελιωδώς στοιχείο στην Σχεσιακή Ψυχοθεραπεία.

Ατομική Θεραπεία

Η ατομική ψυχοθεραπεία παρέχει ένα ασφαλές μέρος για την εξερεύνηση στον εσωτερικό κόσμο του ατόμου, η συνάντηση θεραπευτή – θεραπευμένου ως δυάδα περιλαμβάνει και τα οικογενειακά συστήματα που έρχονται μέσα από τις αφηγήσεις στο δωμάτιο θεραπείας.

Ο δρόμος για περισσότερη αυτό ανακάλυψη, ανάπτυξη και θεραπεία είναι διαφορετικός για όλους. Η συνθετική σπειροειδή προσέγγιση μας, εφαρμόζεται στον κάθε έναν με ξεχωριστό πλαίσιο θεραπείας ώστε να διερευνήσουμε τα τρέχοντα αδιέξοδα που προκύπτουν και τους παράγοντες που συνδέονται με παρελθόντα προβλήματα, σκέψεις, συναισθήματα, και σχέσεις.

Μέσα σε ένα ασφαλές, υποστηρικτικό, θεραπευτικό περιβάλλον που προωθεί την ευεξία, τη δημιουργικότητα προσεγγίζουμε τις ενδοπροσωπικές και διαπροσωπικές λειτουργίες και την ψυχική αντίληψη, του εσωτερικού και εξωτερικού κόσμου που έχει ο καθένας, συμπεριλαμβανομένων των οικογενειακών και κοινωνικών πλαισίων που λειτούργησαν στην διαμόρφωση στο εδώ και τώρα. Αυτή η διαδικασία περιλαμβάνει την εκμάθηση νέων δεξιοτήτων αντιμετώπισης, την αύξηση της αυτό κατανόησης, την εξερεύνηση των τρόπων ζωής και την καλύτερη αίσθηση του πώς, αλληλεπιδράτε και συσχετίζεστε με άλλους.

Ομαδική Θεραπεία

Η ομαδική ψυχοθεραπεία είναι η δημιουργία ενός κοινωνικού μικρόκοσμου σε ατομικό και ομαδικό πλαίσιο, χαρακτηρίζεται ως ένα από τα πιο ισχυρά θεραπευτικά εργαλεία για ανάπτυξη και αλλαγή.

Η δύναμη μιας ομάδας έγκειται στην σύνδεση με άλλα άτομα, το μοίρασμα της διαφορετικότητας, την δυνατότητα για ευρύτερη παρατήρηση από διαφορετικές οπτικές θέσεις και ποικίλες απόψεις, βοηθά τους ανθρώπους να αναβιώσουν τα συναισθήματα τους μέσω της αλληλεπίδρασης μεταξύ των μελών της ομάδας, να αναγνωρίσουν τις αθέατες – θεατές πλευρές των συγκρούσεων, και τον τρόπο που αναδύονται πτυχές της προηγούμενης οικογενειακής ζωής στο εδώ και τώρα.

Η ανατροφοδότηση στην ομαδική θεραπεία λειτουργεί ώστε τα μέλη να φέρουν τα ζητήματα τους στην ομάδα «που συνήθως αναδημιουργούνται από τις διαπροσωπικές δυσκολίες», να μοιραστούν το συνεχές άγχος που τους ώθησαν να αναζητήσουν ψυχοθεραπευτική φροντίδα, να αναπτύξουν περισσότερη ενσυναίσθηση, να μπορούν να εκφράζουν το συναίσθημα τους, να αναγνωρίσουν τα ζητήματα που αναπαράγουν στη ζωή τους, και να βελτιώσουν τις σχέσεις, και την καθημερινότητα τους.

Δείτε τις χρεώσεις

Πρόκειται για ένα καινοτόμο ψυχοθεραπευτικό εργαλείο το οποίο συνδυάζει τη μοναδικότητα του κάθε ατόμου ως προς τον τρόπο ζωής των επιθυμιών, των σχέσεων, των φόβων, τις εμπειρίες, και την αλληλεπίδραση του με το περιβάλλον.

Σα βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη,
να εύχεσαι νάναι μακρύς ο δρόμος,
γεμάτος περιπέτειες, γεμάτος γνώσεις.
Τους Λαιστρυγόνας και τους Κύκλωπας,
τον θυμωμένο Ποσειδώνα μη φοβάσαι,
τέτοια στον δρόμο σου ποτέ σου δεν θα βρεις,
αν μέν’ η σκέψις σου υψηλή, αν εκλεκτή
συγκίνησις το πνεύμα και το σώμα σου αγγίζει.

ΙΘΑΚΗ Κ.Π. Καβάφης. ​