Ποια είναι η θέση μας για την πιθανή κατάργηση της ασφαλούς άμβλωσης?

Η Ανοικτή Δωρεάν Ομάδα Συζήτησης με κύριο τίτλο

“Οι Σκέψεις του Σήμερα” θα πραγματοποιηθεί

την Κυριακή  29 Μάϊου και ώρα 11.00 πρωί μέσω της πλατφόρμας του Zoom.

Το θέμα που θα διερευνήσουμε είναι η πιθανή κατάργηση της ασφαλούς  άμβλωσης, και πως η κοινωνία πρέπει ή όχι να παρεμβαίνει στην ατομική επιλογή και στο ανθρώπινο δικαίωμα των γυναικών σε ασφαλείς αμβλώσεις. 

Η πιθανή κατάργηση του δικαιώματος στην ασφαλή άμβλωση σηματοδοτεί μια νέα εποχή  για το δικαίωμα  της ζωής, οι αναδυόμενες διαφωνίες ανοίγουν  διλλήματα που μέχρι τώρα δεν είχαν κατατεθεί στο τραπέζι διαλόγου.

Διλλήματα όπως τι συμβαίνει εάν το έμβρυο έως 14 εβδομάδων παρουσιάζει αλλοιώσεις που θα καθορίζουν μια δύσκολη ζωή για εκείνο και την οικογένεια του. 

Τι συμβαίνει όταν ο πατέρας θέλει να ολοκληρωθεί η εγκυμοσύνη αλλά η μητέρα αρνείται την ολοκλήρωση και θέλει να διακόψει την εγκυμοσύνη?  

Ποια είναι η κρατική υγειονομική περίθαλψη για γυναίκες που η εγκυμοσύνη τους προέρχεται από βιασμό?  Λειτουργεί ένα ουσιαστικό δίχτυ προστασίας ασφάλειας για αυτές τις γυναίκες?

Ποια είναι η θέση μας ως πολίτες μιας κοινωνίας που η εκπαίδευση της πρόληψης μιας πιθανής εγκυμοσύνης ιδιαίτερα σε ηλικιακές ομάδες 16 χρονών εως 25 λειτουργεί με πανάρχαιες διαδικασίες και ελλιπείς ενημερώσεις σε  κέντρα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Η ανοικτή ομάδα συζήτησης έχει δημιουργηθεί στα πλαίσια κοινωφελής προσφοράς και ενημέρωσης του κέντρου Ψυχοθεραπείας Συμβουλευτικής Koxlias προσφέροντας στους ενδιαφερόμενους ένα ασφαλές πλαίσιο συνεκτικής  ομαδικής συνάντησης   ώστε να μοιραστούμε προβληματισμούς, ανησυχίες, σκέψεις που δημιουργούνται στα τρέχον κοινωνικά ζητήματα. 

Η ανοικτή ομάδα διαφέρει από τις θεραπευτικές ομάδες καθώς η λειτουργία της αποσκοπεί στην διερεύνηση των κοινωνικών θεμάτων και την θέση που έχει το άτομο στο κοινωνικό σώμα, καθώς η ανοικτή ομάδα συζήτησης  είναι μια μικρογραφία του μικρόκοσμου στον οποίο ζούμε   

Σχετικά με τον Koxlia

Ο Koxlias είναι αφιερωμένος στο οικογενειακό σύστημα και την ομαδική  θεραπεία, διατηρεί την σπειροειδή κίνηση ως εργαλείο στον τρόπο που λειτουργούν οι θεραπευτικές προσεγγίσεις στην Ατομική ή Ομαδική Θεραπεία,  η δημιουργία του θεραπευτικού κρατήματος σε ομάδες  εφήβων  είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με παράλληλη  θεραπεία γονέων.

Η ομάδα του κέντρου μας υπερασπιζόμαστε την ένωση της οικογένειας μέσω θεραπείας εστιάζοντας ότι η οικογένεια είναι ένα σύστημα που δεν αφορά μόνο την ίδια αλλά και την κοινωνία.

Η λειτουργία των μηνιαίων συναντήσεων ανοικτών ομάδων συζήτησης έχει σκοπό την συνάντηση διαφορετικών μυαλών όπου η διαφορετικότητα εγκολπώνεται ως αλληλοσυμπλήρωση στις σκέψεις μας, αυτό αν και δεν έχει θεραπευτικό χαρακτήρα, λειτουργεί για τον κάθε συμμετέχοντα ώστε να αναπτύξει μια μεγαλύτερη σφαιρική αντίληψη για τα κοινωνικά θέματα που αφορούν όλους μας.

Δήλωση Συμμετοχής: info@healthofsoul.gr

The event is finished.

Date

Μάι 29 2022
Expired!

Time

11:00 am - 12:00 am

Αφήστε μια απάντηση