Το πρόγραμμα Σεμιναρίων του Koxlia  έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει τα απαραίτητα στοιχεία εκμάθησης.

 Απώτερος στόχος μας είναι η ενσωμάτωση αυτών των στοιχείων στην επαγγελματική αίσθηση του εαυτού κάθε συμμετέχοντα.

Η σειρά των 3ων κύκλων σεμιναρίων του Προγράμματος Συμπληρωματικής Επιμόρφωσης   είναι μια σειρά  πρόσθετης επιμόρφωσης και σχετίζονται με θέματα που αφορούν τη θεωρία των σχέσεων και την κλινική εργασία.

Κάθε ενότητα έχει τρία μαθήματα που έχουν διάρκεια 3 ώρες, και  πραγματοποιούνται μέσω  Zoom, ήμερες Σάββατα.  από τις 11.00π.μ  έως τις 14.00μ.μ.

Τα σεμινάρια εστιάζουν στις  θεμελιώδεις Σχεσιακές Έννοιες, τον Δεσμό Προσκόλλησης  συμπεριλαμβανομένων τα Συστήματα της Ομάδας & και της Οικογένειας.

Ο κάθε κύκλος είναι αυτόνομος δίνοντας την δυνατότητα επιλογής παρακολούθησης σε άτομα που δεν έχουν ενταχθεί στο 9μηνο εκπαιδευτικό  πρόγραμμα 

   Μαθήματα

Ο κάθε κύκλος του  προγράμματος έχει την ευελιξία να είναι αυτόνομος προσφέροντας πλούσιο υλικό θεωρητικών προσεγγίσεων, και βιωματικής εμπειρίας, Τα μαθήματα   είναι κατάλληλα  τόσο για έμπειρους όσο και για νεότερους γιατρούς ψυχικής υγείας  και για όσους ενδιαφέρονται να ξεκινήσουν  εκπαίδευση στο πεδίο της ψυχολογίας και ψυχοθεραπευτικών προσεγγίσεων.

  Αέναος Κύκλος Σπειροειδούς Κινησης 

Σε αυτόν τον αέναο κύκλο μαθημάτων της Διυποκειμενικότητας, της Προβλητικής Ταυτισης, του Δεσμού Προσκόλλησης, Μεταβίβασης-Αντιμεταβίβασης,  η ομάδα του Koxlia επηρεάζεται από  τα Σύγχρονα Μοντέλα Ψυχοθεραπείας και Ψυχανάλυσης όπως είναι η Σχεσιακή Προσέγγιση όπου γεννήθηκε από έναν συνδυασμό πολλών θεραπευτικών θεωριών και πρακτικών    (Steven Mitchell), τη Θεωρία Συστημάτων Bertalanffy, (1968) & Susan P. Gantt & Yvonne M. Agazarian (2017) όπου είναι μια άλλη προοπτική που μας έχει επηρεάσει στο να  παρατηρούμε  την πολυπλοκότητα της κάθε συμπεριφοράς μέσα στο θεραπευτικό δωμάτιο ως αποτέλεσμα μοτίβων αλληλεπίδρασης. 

 Την Θεωρία Αντικειμενοτρόπων Σχέσεων  της Melanie Κlein  και συγκεκριμένα την χρήση της προβολικής ταύτισης. Spillius, E. (2007) Melanie Klein  ),  (Ogden  2006), κ.α.λ.

ΤΙ ΘΑ ΛΑΒΩ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ?

Ένα ερωτηματολόγιο πριν και μετά το μάθημα για να σας βοηθήσει να μετρήσετε την πρόοδό σας στο μάθημα.

Μια ολοκληρωμένη πρακτική και εφαρμοσμένη διάλεξη για καθεμία από τις έννοιες που καλύπτονται.

Πρόσθετο υλικό ανάγνωσης θεωριών και βίντεο YouTube για κάθε έννοια που καλύπτεται στο πρόγραμμα.

Πως λειτουργεί συνεργατικά η Σπειροειδή Κίνηση  με τις διαφορετικές θεωρητικές προσεγγίσεις στα  δυσλειτουργικά μοτίβα σχέσεων.

Πως να συσχετιστείτε πιο εποικοδομητικά και ουσιαστικά με τον εαυτό σας και τους άλλους.

Πρόσβαση σε διεθνές φόρουμ  και ομάδα που λειτουργεί κατά τη διάρκεια του προγράμματος.

Βεβαίωση παρακολούθησης και συνοδευτική επιστολή αξιολόγησης.

 

Ποια ειναι τα οφέλη?

Ο στόχος αυτού του κύκλου Συμπληρωματικής Επιμόρφωσης  είναι να αναπτύξετε μια κατανόηση της δικής σας ψυχικής επεξεργασίας με εστίαση σε:

Κατανοώντας πώς η ασυνείδητη δυναμική επηρεάζει τις σχέσεις σας.

Εμβάθυνση της αυτογνωσίας και της ενσυναίσθησης ως θεραπευτής-τρια,

Ενδυνάμωση στην  κατανόηση της διυποκειμενικής δυναμικής της θεραπευτικής σχέσης

Αναγνώριση των Συστημάτων, τις Δυναμικές Επεξεργασίες της Προβλητικής Ταύτισης, ο κύκλος αναπαραγωγής και η Σπειροειδή Κίνηση.  

Ποιος είναι ο ρόλος της διυποκειμενικότητας, στη σχέση και τη θεωρία της προσκόλλησης.

Όλα τα σεμινάρια προσφέρονται από το Κέντρο Koxlias Ψυχοθεραπεία-Συμβουλευτική & Εκπαίδευση  και είναι ανοιχτά στο ευρύ επαγγελματικό κοινό.

 Δήλωση Συμμετοχής εως 25/08/2024