Σεμινάρια

Όταν τα οικογενειακά μυστικά εισέρχονται στο δωμάτιο θεραπείας

Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Όταν τα  οικογενειακά μυστικά εισέρχονται στο δωμάτιο θεραπείας

Webinar Οκτώβριος 2022

14/10/22 έως 28/10/22

Ασύγχρονη επικοινωνία μέσω mail.

Η κεντρική λειτουργία της μη λεκτικής έκφρασης, σαν κύριο μέσο επικοινωνίας στις ανθρώπινες διαπροσωπικές σχέσεις, υπογραμμίστηκε το 1872 από το Δαρβίνο.

Διαχρονικά, η σημασία των μη λεκτικών μηνυμάτων στη λειτουργία των κοινωνιών είναι σημαντική, γιατί προβάλλουν τις απόκρυφες ψυχικές και συναισθηματικές προθέσεις των ανθρώπων, που συντελούν αποτελεσματικά στην επικοινωνιακή διεργασία και οι οποίες δεν θα ήταν δυνατόν να εκδηλωθούν με λέξεις.

Ένα παράδειγμα του κώδικα  μη λεκτικής επικοινωνίας,  γνωστή  ως μετα-μηνύματα,  συμβαίνει με την  Νάντια (Η γυναίκα που αναλύω στο άρθρο μου).

 Η Νάντια  ξεκίνησε  την 12χρονη μέχρι σημερα θεραπεία μαζί μου όταν ήταν 34 χρονών .

Το αίτημα της ήταν οι αγχώδης διαταραχές , η δυσκολία της για κοινωνικοποίηση και ο φόβος εγγύτητας.

 

Συγγραφέας του άρθρου:

Κυριακή Μερτζάνη

 Σχεσιακή Ψυχοθεραπεύτρια MSc

 

  Περίληψη του Άρθρου:

Ανοίγοντας την πόρτα αντίκρισα μια γυναίκα ψηλή 1.70,  με πολύ προσεγμένο ντύσιμο, καλοχτενισμένο μαλλί, περιποιημένα χέρια, με περίπου 10 κιλά περισσότερο σε αναλογία με  το ύψος που είχε, δεν θα την πω υπέρβαρη, αλλά τα σημεία που είχε το περισσότερο λίπος μου προκάλεσαν την προσοχή, ήταν όλα γύρω από την κοιλιακή χώρα με άνοιγμα προς το στομάχι και προς τα γόνατα, (ήταν σαν να φορούσε μια στρογγυλή κουλούρα σαν  αυτή που φορούν τα παιδιά στην κολύμβηση).

Ο Kuchuck, (2014)  αναφέρει ότι η πρόκλησή μας ως Σχεσιακοί αναλυτές δεν είναι να παλέψουμε για πράγματα ακατόρθωτα- δηλαδή την εξαφάνιση της υποκειμενικότητάς μας (το μεγαλύτερο κομμάτι της οποίας είναι ασυνείδητο και επομένως πέρα από τον έλεγχό μας) ή την επίτευξη της ουδετερότητας ή / και την επίτευξη “τέλειας” κλινικής τεχνικής και συμπεριφοράς- όποια κι αν είναι αυτή. H αποστολή μας είναι να δημιουργήσουμε χώρο και να ανακαλύψουμε στο μέγιστο βαθμό τα ανάρμοστα και γεμάτα ντροπή μέρη του εαυτού μας και των άλλων.

 

Το κόστος εγγραφής για το σεμινάριο των 2 εβδομάδων είναι:

10 ευρώ  για τους συμμετέχοντες του προγράμματος Συμπληρωματικής Επιμόρφωσης.

25 ευρώ για τα μέλη της κοινότητας viber του Koxlia

35 ευρώ για άτομα που δεν εντάσσονται στις 2 παραπάνω κατηγορίες

Οι τιμές είναι χωρίς Φ.Π.Α

Για όσους παρακολουθήσουν το πρώτο webinar θα προσφέρεται έκπτωση 5% για τη συμμετοχή τους  στα επόμενα  webinar.

Θα δοθούν τμηματικά οι πληροφορίες της βινιέτας για περισσότερη διερεύνηση και μελέτη.
Το διαδικτυακό σεμινάριο πραγματοποιείται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο GoogleGroups.
Οι συμμετέχοντες θα λάβουν όλα τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην αλληλογραφία τους και θα μπορούν να στείλουν τις ομιλίες τους σε ολόκληρη την ομάδα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Η δήλωση συμμετοχής στο Σεμινάριο είναι μέχρι τις 20/09/2022 στο: info@healthofsoul.gr
1) Με αποστολή των στοιχείων και την επιθυμία τους για συμμετοχή.
2) Για κράτηση θέσης πραγματοποιείται κατάθεση του ποσού 25 ευρώ +Φ.Π.Α σε τραπεζικό λογαριασμό που θα δοθεί με την δήλωση συμμετοχή σας, και αποστολή της απόδειξης με mail στον φορέα που διοργανώνει το σεμινάριο.
Το πρόγραμμα του σεμιναρίου θα είναι ως εξής:

14 Οκτωβρίου: Οι συντονιστές συστήνονται, παρουσιάζουν και συζητούν το θέμα του άρθρου μεταξύ τους, ενώ οι συμμετέχοντες αρχίζουν να συστήνονται.

15 έως 25 Οκτωβρίου: Αρχίζει ο διάλογος μεταξύ των συμμετεχόντων, μοιράζονται τις σκέψεις τους από τις πληροφορίες για την βινιέτα.

26 εως 28 Οκτωβρίου: Θα προσπαθήσουμε να συνοψίσουμε τα κύρια θέματα που συζητήθηκαν και ενδεχομένως να διερευνήσουμε εκείνα που χρειάζονται περισσότερες πληροφορίες, την τελευταία ημέρα 28/10 ωρα 22.00 θα ολοκληρωθεί με τις ευχαριστίες μεταξύ των συμμετεχόντων.

The event is finished.

Date

Οκτ 14 - 28 2022
Expired!

Time

All Day

More Info

Read More

Location

Ελλάδα
Αθήνα
Κυριακή Μερτζάνη

Organizer

Κυριακή Μερτζάνη
Phone
6981058069
Email
kikimertzani@gmail.com
Read More

Αφήστε μια απάντηση