Διαλογισμός

Τεχνική διαχείρισης στρες και χαλάρωσης

Όσο και να μας φαίνεται περίεργο τις στιγμές χαλάρωσης και διαλογιστικής θέσης, τις λειτουργούμε ασυνείδητα αρκετές στιγμές στην καθημερινότητα μας.

Είναι εκείνες οι στιγμές που με προσήλωση κάνουμε μια εργασία (απλή ή δύσκολη) η ακόμα όταν θαυμάζουμε ένα τοπίο, μια εικόνα.

Είναι εκείνες οι στιγμές που ασυνείδητα νοιώθουμε την αναπνοή μας να γίνεται πιο γρήγορη ή πιο αργή. Η αναπνοή μας συνδέει με όλα όσα μας περιβάλλουν με τον έξω κόσμο, δημιουργώντας μια συνεχή επαφή και ανταλλαγή με τον εσωτερικό μας κόσμο.

Η διαδικασία της εστίασης και της διαλογιστικής θέσης όταν λειτουργεί συνειδητά γίνεται τρόπος ζωής, μια συνεχής εκπαίδευση που δημιουργεί μια καθαρότητα (πράνα) απόλυτη ενέργεια του αέρα που αναπνέουμε.

Μετασχηματίζοντας όλα τα κέντρα του σώματος μας, διαμορφώνοντας τον τρόπο σκέψης και αντίληψης, ενισχύοντας την καλοσύνη, την αγάπη, την συγχώρεση.

Με την λέξη Νους εννοώ τη δύναμη της ψυχής που σκέπτεται και αναπτύσσει έννοιες,

(Αριστοτέλης 384-322 π.Χ)

Δείτε τις χρεώσεις

Πρόκειται για ένα καινοτόμο ψυχοθεραπευτικό εργαλείο το οποίο συνδυάζει τη μοναδικότητα του κάθε ατόμου ως προς τον τρόπο ζωής των επιθυμιών, των σχέσεων, των φόβων, τις εμπειρίες, και την αλληλεπίδραση του με το περιβάλλον.

Σα βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη,
να εύχεσαι νάναι μακρύς ο δρόμος,
γεμάτος περιπέτειες, γεμάτος γνώσεις.
Τους Λαιστρυγόνας και τους Κύκλωπας,
τον θυμωμένο Ποσειδώνα μη φοβάσαι,
τέτοια στον δρόμο σου ποτέ σου δεν θα βρεις,
αν μέν’ η σκέψις σου υψηλή, αν εκλεκτή
συγκίνησις το πνεύμα και το σώμα σου αγγίζει.

ΙΘΑΚΗ Κ.Π. Καβάφης. ​